ေဆာင္းပါးရွင္ - ကိုညီညီ (ေတာင္ၾကီး) |
ျမန္မာႏုိင္ငံကပလက္ေဖာင္းလက္ဘက္ရည္ဆိုင္အရသာကုိ အေမရိကားမွာမရႏုိင္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ႕ ျမန္မာေတြလုပ္တဲ႕ပြဲမွာ ေဖ်ာ္တတ္သူတစ္ခ်ိဳ႕ရွိလို႕ ခပ္ဆင္ဆင္အရသာကို ေသာက္ခြင္႕ရခဲ႕ဖူးပါတယ္။ ကုိယ္႕အိမ္နဲ႕ကုိယ္က်ေတာ႕ ကုိယ္တုိင္လုပ္တတ္မွစာသံုးခြင္႕ရတဲ႕ အေမရိကားေရာက္ျမန္မာတစ္ေယာက္ရဲ႕လက္ဘက္ရည္ခ်ဥ္ျခင္းတပ္ျခင္းအေၾကာင္းကိုေရးျပခ်င္ပါတယ္။
လူပံုမဟုတ္ပါဘူး။ ေနာက္ေနတာမဟုတ္ပါဘူး။ အခ်ိဳေျခာက္ (၃) ထုတ္ကို နမူနာျပထားတာပါ။ |
အစပိုင္းက ျမန္မာႏုိင္ငံက စိုးဝင္းအခ်ိဳေျခာက္ကိုမွာေသာက္ဖူးတယ္။ ေနာက္အေခါက္ေတြက်ေတာ႕ ယုိးဒယားစာတန္းနဲ႕တံဆိပ္အဝါသံုးဖူးျပန္တယ္။ အဲဒီအခ်ိန္အထိ ျမန္မာႏုိင္ငံအရသာကိုမွီေအာင္မေဖ်ာ္တတ္ေသးပါဘူး။ ေနာက္ပိုင္း လူၾကံဳမရွိေတာ႕ ဒီမွာပဲ ရွာရေဖြရတဲ႕အခါ အိႏိၵယမ္းစတုိးဆုိင္ေတြဆီေရာက္သြားပါတယ္။
ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ၾကိဳျပီး (၁) ၾကိမ္နား၊ ေနာက္တစ္ေခါက္ျပန္ၾကိဳ (၁) ၾကိမ္ထပ္နား၊ ဒါမွက်တာ။ ျပီးေတာ႕မွာ စေဖ်ာ္။ |