ေဆာင္းပါးရွင္ - ကိုညီညီ ( ေတာင္ၾကီး ) |
.
.
.
ေတာင္ၾကီးေဈးေရွ႕က
ဟိန္းထက္ေက်ာ္ လက္ဘက္ရည္ နဲ႕ ရန္ကုန္စိတ္တိုင္းက် လက္ဘက္ရည္တို႕ကို သတိရမိတုိင္း အေဝးေရာက္ေနတဲ႕ဘဝကို
မၾကာခဏ ဘဝင္မက် ျဖစ္ရတယ္။ ရွာေတြ႕တဲ႕ Thai Tea က ျမန္မာ႕လွ်ာနဲ႕မကိုက္ျပန္ဘူး။ အေမရိကန္လူငယ္ၾကိဳက္
ပုလဲလံုးေတြပါတဲ႕ Milk Tea ကလည္း အေအးေသာက္ရတာ .. တစ္ခြက္ကို ( ၄ ) ေဒၚလာေပးရတယ္။ ဒီႏုိင္ငံမွာရွိတာ
Lipton Tea အဝါေရာင္၊ အစိမ္းေရာင္ .. ကိုယ္႕အၾကိဳက္နဲ႕မကိုက္ျပီ။ ေဖ်ာ္လိုက္ေတာ႕လည္း
အဖန္ရည္က မက်ျပန္။ ပိုဆုိးတာက အေမရိကားမွာ ႏို႕ဆီသံုးေလ႕သံုးထ မရွိဘူး။ ေရာက္ခါစကဆို
ႏို႕ဆီ - Condensed Milk ကုိ မနည္းလိုက္ရွာရတယ္။
.
.
ေနာက္တစ္ခုက လက္ဘက္ေျခာက္။ လူၾကံဳရွိလို႕ စုိးဝင္းလက္ဘက္ေျခာက္
မွာျပီးေသာက္တယ္။ လူၾကံဳမရွိခ်ိန္ လက္ဘက္ေျခာက္ ျပတ္ေတာ႕ ဘယ္႕ႏွယ္လုပ္ၾကမတုန္း။ ေနာက္ျပသနာတစ္ခုက
လက္ဘက္ေျခာက္က်ိဳရင္း ဂက္စ္မီးဖိုနားမွာ လူတစ္ေယာက္ေစာင္႕ေနရတယ္။ မအားတဲ႕အခ်ိန္က် ခက္တာေပါ႕ဗ်ာ။
ဒါနဲ႕ အိႏိၵယစတုိးဆုိင္ေတြ လိုက္ရွာရင္း နဲ႕ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ႕ လုိခ်င္တဲ႕လက္ဘက္ရည္ထုပ္ရခဲ႕ျပီး
မိုက္ခရိုေဝ႕နဲ႕ ကိုယ္ပိုင္ အိမ္တြင္း ေဖ်ာ္နည္းေလးတစ္ခုကို မွ်ေဝလုိက္ပါတယ္။
.
.
လိုတဲ႔ပစၥည္းေတြက
.
India
Tea 20g Sachet ဘာတံဆိပ္ျဖစ္ျဖစ္ရတယ္။ အထဲမွာ ( 20g ) အထုပ္ငယ္ေတြ ခြဲထားရင္ ျပီးေရာ။
Flavor က Orange Pekoe Tea နဲ႕ Black Tea ကိုပဲ ေရြးဝယ္။ မဟုတ္ရင္ ျမန္မာေတြ မၾကိဳက္တဲ႕
စိမ္းေရႊေရႊ အနံ႕ေတြ ပါလာတတ္တယ္။
.
ႏို႕ဆီ
- Condensed Milk
.
သၾကားအစားထုိး
သၾကားတုထုတ္ - No Calorie Sweetener ( Saccharin )
.
အနည္းဆံုး
( ၄ ) မိနစ္အပူေပးႏိုင္တဲ႕ မုိက္ခရိုေဝ႕ တစ္လံုး
.
အပူဒဏ္ခံႏုိင္တဲ႕
Mug ခြက္ၾကီး တစ္လံုး ( ဓါတ္ခြဲခန္းသံုး Beaker လည္းရပါသည္ ) - တုိ႕ျဖစ္ၾကပါတယ္။
.
.
ပထမဦးဆံုး
၂ဝ ဂရမ္ လက္ဘက္ေျခာက္ထုပ္ ( ၂ ) ထုပ္ကို မတ္ခြက္ၾကီးထဲထည္႕ျပီး ေရ ( ၂၄ ) ေအာင္စ ထည္႕ပါ။
ဘီကာ မွာ 3 Cup လို႕ ေရးထားသလို 1 Quart ရဲ႕ ¾ ျဖစ္ပါတယ္။ အရပ္ခ်ိန္နဲ႕ေျပာရရင္ 500ml ေရသန္႕ဗူးေသး ( ၁ ) ဗူးခြဲပါ။ ျပီးရင္ အဖံုးေလးတင္ျပီး
မိုက္ခရိုေဝ႕နဲ႕ ( ၄ ) မိနစ္ေမႊ႕ပါ။
.
(
၄ ) မိနစ္ထက္ေက်ာ္လာရင္ ဆူတက္လာႏုိင္တာကို သတိထားပါ။ ပူေနတုန္း ေနာက္တစ္ေခါက္ မေႏႊးပါနဲ႕။
ဖန္ခြက္ အပူမခံႏိုင္ရင္ ကြဲသြားႏုိင္ပါတယ္။ မုိက္ခရိုေဝ႕ထဲက ထုတ္တဲ႕အခါမွာလည္း အပူမေလာင္ေစဖုိ႕
သတိ ( ၾကီးၾကီး ) ထားရပါမယ္။
.
စုစုေပါင္း
အေအးခံလုိက္၊ ခဏေစာင္႕လုိက္၊ ျပန္ေမႊ႕လုိက္ ( ၄ ) ၾကိမ္လုပ္ျပီးတဲ႕အခါမွာ ေဖ်ာ္လို႕ရပါျပီ။
.
ဘီကာထဲက
လက္ဘက္ေျခာက္ထုပ္ ( ၂ ) ထုပ္ကို ေသာက္မည္႕ ခြက္ ( ၂ ) ခြက္ထဲကို ဇြန္းနဲ႕ ဆယ္ထားလိုက္ပါ။
မဆယ္ရင္လည္း ရေပမယ္႕ ခေလာက္ေမႊတဲ႕အခါ အထုပ္ေပါက္သြားႏုိင္ပါတယ္။ သၾကားထုတ္ -
Saccharin ( ၂ ) ထုပ္ နဲ႕ ႏို႕ဆီ ဇီးဘရားဇြန္း ( ၁ ) ဇြန္းခြဲ ထည္႕ပါ။ သမေအာင္ ေမႊျပီးသြားတဲ႕အခါ
ခုနက ခြက္ ( ၂ ) ခြက္ထဲကို ထည္႕ျပီးပိုတာကို ေနာက္ထပ္ မတ္ခြက္ ( ၁ ) ခြက္ထဲမွာ ထည္႕ပါ။
.
စုစုေပါင္း
မတ္ခြက္ ( ၃ ) လံုးရတဲ႕အခါ တစ္ခြက္ခ်င္းစီကို မုိက္ခရိုေဝ႕နဲ႕ စကၠန္႕ ( ၃ဝ ) ကေန (
၄၄ ) စကၠန္႕အထိ ျပန္အပူေပးပါ။ ( ၅ ) မိနစ္ေလာက္ အေအးခံေစာင္႕လိုက္ရင္ သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
.
ဒီလက္ဘက္ရည္ကို
ေရခဲေသတၱာထဲမထည္႕ပဲ အျပင္မွာ ( ၂ ) ရက္ထားလို႕ရပါတယ္။ ပူတဲ႕ႏုိင္ငံဆုိရင္ေတာ႕ ( ၁
) ရက္ပဲ ရပါလိမ္႕မယ္။ မကုန္လို႕ ဆက္ေသာက္ခ်င္တဲ႕အခါ မုိက္ခရိုေဝ႕ နဲ႕ ( ၁ ) မိနစ္ ျပန္ေႏႊးလုိက္တယ္ဆုိရင္ပဲ
ျမန္မာႏုိင္ငံက ပလက္ေဖာင္းလက္ဘက္ရည္အရသာနဲ႕ အေတာ္ေလးနီးစပ္တဲ႕ အိမ္တြင္းျဖစ္ မိုက္ခရိုေဝ႕
လက္ဘက္ရည္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။
.
.
.
.
အခု
ေဖာ္ျမဴလာက ( ၂ ) ထုပ္ေဖ်ာ္၊ လူ ( ၃ ) ေယာက္ေသာက္ ျဖစ္ျပီး အေဖ်ာ္ကြ်မ္းက်င္သြားတဲ႕ေနာက္မွာ
ကိုယ္လိုသလို အတိုးအေလ်ွာ႕လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ အစက ကြ်န္ေတာ္က ေကာ္ဖီသမား။ အိမ္သူက လက္ဘက္ရည္ၾကိဳက္တာနဲ႕
လုိက္ရွာရင္း အဆင္ေျပသြားတာမို႕ ကြ်န္ေတာ္လည္း လက္ဘက္ရည္ကို မုိက္ခရိုေဝ႕နဲ႕ ေႏႊးျပီး
မေသာက္ရရင္ မေနႏုိင္ ျဖစ္သြားရပါေတာ႕တယ္။ ဒီလိုနဲ႕ ကြ်န္ေတာ္တုိ႕ႏွစ္ေယာက္ေသာက္ဖို႕
အဖန္ရည္ကို တစ္ရက္ၾကိဳတင္ျပီး လုပ္ထားတတ္လာပါတယ္။
.
အေဝးေရာက္ျမန္မာမ်ား
အလြမ္းေျပ ပလက္ေဖာင္းလက္ဘက္ရည္ ေသာက္ႏုိင္ၾကပါေစ။
.
koko2yeye@gmail.com
No comments:
Post a Comment