ေရြးခ်ယ္စရာ အေမရိကားအလုပ္ဗီဆာ

My Blog List

Wednesday, May 6, 2015

ေမေမ႕အတြက္ Kamayan

ေဆာင္းပါးရွင္ - ကိုညီညီ ( ေတာင္ၾကီး )
.
.
အားလံုးကို အီးေမးလ္နဲ႔ စာပို႕လုိက္ပါတယ္။ တစ္ေယာက္နဲ႕တစ္ေယာက္အားတဲ႕အခ်ိန္မတူတာေၾကာင္႕ အီးေမးလ္ကိုျဖန္႕ျပီး အမ်ားကိုေျပာျပလုိက္ၾကပါ။ ဒီတစ္ပတ္ တနဂၤေႏြေန႕မွာက်ေရာက္မယ္႕ “ အေမမ်ားေန႕ - Mother’s Day ” မွာ ေက်းဇူးရွင္ “ ေမေမယမ္ ” အတြက္ အရင္ႏွစ္ေတြနဲ႕မတူ တစ္မူထူးျခားေအာင္ ကြ်န္မမွာ အၾကံတစ္ခုရွိတယ္။ အဲဒီအစီအစဥ္အထေျမာက္ရင္ အားလံုးလည္းေပ်ာ္ၾကမွာ။ ေမေမယမ္ လည္းသေဘာက်ျပီး ကေလးေတြအားလံုးလည္း ေပ်ာ္ၾက ရႊင္ၾက ဆံုစည္းၾကရေအာင္လို႕ပါ။
.
အခု ဒီအီးေမးလ္ရဲ႕ေအာက္မွာ Attached File တစ္ခု နဲ႕ စာရင္းတစ္ခု ထည္႕ေပးလိုက္တယ္။ စာရင္းထဲမွာပါတဲ႕အတုိင္း အစားအေသာက္ေတြကို ယူလာႏိုင္သူေတြကယူလာ၊ ဝယ္ခ်င္သူေတြက ဝယ္လာၾက။ ဘာမွမပါလာလည္းရတယ္ အားလံုးအတြက္ ကြ်န္မခ်က္ေပးမယ္။ ေမေမယမ္ ထက္ ကြ်န္မ အခ်က္အျပဳတ္ေကာင္းတာ သိၾကတယ္မဟုတ္လား..။
.
.
ပထမအပိုင္း ဖိလစ္ပီးႏို္းဟင္းလ်ာထဲမွာ ကြ်န္မစိတ္ၾကိဳက္ Corned Beef ေလ .. ခ်က္ျပီးသား အမဲသားကို ဆားေတြနဲ႕ႏွပ္ျပီး အခ်ပ္လိုက္ျဖစ္ေနတဲ႕ အလႊာေလးေတြေလ .. အဲဒါကေတာ႕ ပါမွရမယ္။ ကြ်န္မၾကိဳက္သလို အားလံုးလည္း ၾကိဳက္ၾကမွာေသခ်ာတယ္။

.
အသားသြတ္ဝက္အူေခ်ာင္း - Longanisa က ဘယ္သူယူလာမလဲ? အိမ္မွာမရွိရင္ေတာ႕ တစ္ေယာက္ေယာက္ဝယ္လာရမယ္ ထင္တယ္။ အမ်ိဳးေတြနဲ႕ကေလးေတြက အဲဒီဝက္အူေခ်ာင္းအၾကီးၾကီးေတြဆို အသားကုန္တြယ္တာ။ ဘယ္သူေၾကာ္လာမယ္ဆိုတာလည္း ေျပာထားဦး။ သူက ဒယ္အုိုးထဲမွာ ေရအရင္ထည္႕ျပီး လွိမ္႕ထားလိုက္ရံုပဲ။ ခနေနက်ေတာ႕ သူ႕အသားထဲက ဆီထြက္လာေရာ။ အဲဒီဆီနဲ႕ အသားကိုျပန္ေၾကာ္ရင္ ရျပီ။ နည္းနည္းညိဳသြားရင္ ဒယ္အိုးကိုခ်လို႕ရျပီေနာ္။ ေတာ္ၾကာ .. မစားရမေသာက္ရ တူးသြားရင္ ခက္ကေရာ။
.
.
Bistec က ဟုိမွာကင္ၾကမယ္။ အမဲသားကုိ အေနေတာ္ ကင္သာရံုေလး ပိုင္းလာခဲ႕မယ္။ “ အန္တီ စီစီးလာ ” ဆီမွာ အသားကင္စက္ ရွိဦးမယ္ထင္တယ္။ သူ႕ကုိခြင္႕ေတာင္းတုန္းက မေမးမိလိုက္ဘူး။ ဂက္စ္အိုးလည္း ျပည္႕ေအာင္ျဖည္႕ထားဖို႕ ေျပာရဦးမယ္။ လုပ္တဲ႕အခါက်ရင္ အားလံုးဝိုင္းကင္ေပးၾကေနာ္။ ေနဦး .. ဒီ Steak က အရင္ကင္ထားမွ ရမွာေပါ႕။ ဒါမွ လူစံုတဲ႕အခါ တစ္ခါတည္း စားလို႕ရမွာ။ အင္း .. ဟုတ္သားပဲ အဲဒီအတြက္ အခ်ိန္ယူျပီး ၾကိဳလုပ္ထားမွ ရမယ္။
.
ဝက္ေပါင္ေျခာက္ - Bacon က အဆီသိပ္မမ်ားေစနဲ႕။ Costco က ဝယ္တဲ႕ ( ၄ ) ထုပ္တစ္တြဲေလာက္ဆိုရင္ ကြ်န္မတို႕လူအုပ္ၾကီးအတြက္ ေလာက္ႏိုင္မလား မသိဘူး။ ဒီတစ္ပတ္ Costco ဘယ္သူသြားေပးမလဲ ေျပာၾကဦး။ အားတဲ႕သူမရွိရင္ေတာ႕ လင္ေတာ္ေမာင္ကိုပဲ သြားခိုင္းရမယ္ ထင္တယ္။
.
.
ဝက္သားကင္ - Tocino နဲ႕ အမဲသားအေျခာက္ေၾကာ္ - Tapa ဆို ဘယ္ဟာပိုေကာင္းမလဲ။ “ တုိစီးႏို ” ဆုိလို႕ ေၾကာင္မေနနဲ႕ဦး။ ဝက္သားကင္ကို စပိန္ဘာသာစကားနဲ႕ေခၚတာ။ ကြ်န္မတို႕ေပါင္မုန္႕ထဲထည္႕စားတဲ႕ ဝက္ေပါင္ေျခာက္နဲ႕ သြားမေရာနဲ႕ေနာ္။ တရုတ္တန္းေတြမွာ စင္းနီတုန္းေပၚတင္ခုတ္တဲ႕ အသားကင္မ်ိဳးကိုေျပာတာ။ Tapa စားခ်င္ရင္ေတာ႕ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးေၾကာ္ခိုင္းမွ ရမယ္။ ငရုပ္သီးမထည္႕မွလည္း ရမယ္။ ဒါမွ အစပ္မစားတဲ႕ တစ္ခ်ိဳ႕အမ်ိဳးေတြ စားႏိုင္မွာ။
.
Bangus ငါးကိုေရာ ဘယ္လုိစားခ်င္ၾကသလဲ? အဂၤလိပ္လိုေတာ႕ Milkfich လို႕ သိထားတယ္။ ပင္လယ္ကမ္းရိုးတန္းဖက္ေတြမွာ ငါးသေလာက္ေယာက္ဖ လို႕လည္း ေခၚၾကေသးတယ္။ ဒါက ကြ်န္မတုိ႕ ဖိလစ္ပီးႏိုးေတြရဲ႕ ျပည္ေထာင္စုတုိင္းရင္းသား “ ငါး ” ဆုိရင္လည္း မမွားဘူး။ ေၾကာ္ပံုေၾကာ္နည္းကလည္း ရွိေသးတယ္။
.
ေခါင္းကေန အျမီးအထိ ရင္ခြဲျပီး သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ရတယ္။ အျပားလိုက္ေၾကာ္ရင္ေၾကာ္၊ ဘိတ္ခ်ဥ္ နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး နဲ႕ ငရုပ္သီး .. ေအာ္ မလန္႕ပါနဲ႕ သိပ္မစပ္ပါဘူး .. ကြ်န္မတို႕ဖိလစ္ပီးႏိုးေတြက အစပ္မစားႏိုင္တာ ကြ်န္မ မသိပဲေနပါ႕မလား? ..  အဲဒီလို စားမလား?
.
ဒါမွမဟုတ္ ကင္ေပး ဆိုရင္လည္း ရတယ္။ ကင္ရင္ေတာ႕ ခ်လိုက္တာနဲ႕ အဲဒီငါးက အရင္ဦးဆံုး ကုန္မွာ။ ေပါင္းေပးလို႕လည္းရေသးတယ္ .. ငါးေပါင္းေပါ႕။ ရႈတ္ပါတယ္ .. ငါးဒုကၡ လို အစာသြပ္ၾကိဳးခ်ည္ျပီးပဲ ကင္လိုက္ေတာ႕မယ္။ ဒါက လက္ဝင္လို႕ သိပ္အမ်ားၾကီးမရဘူးေနာ္။
.
ထမင္းျဖဴကိုေတာ႕ ဒီတစ္ေခါက္ Garlic Rice လုပ္မလားလို႕ စိတ္ကူးထားတယ္။ ဟင္းေတြအားလံုးက အႏွစ္မပါတဲ႕ အေျခာက္ေတြဆုိေတာ႕ ထမင္းက သူ႕ဖာသာသူခ်ည္းလည္း အရသာပါေနမွ ေကာင္းတယ္ေလ။ ျပီးေတာ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေလးလည္းေမႊးေတာ႕ စြဲတာေပါ႕။ ၾကက္ဥက ေမႊေၾကာ္ပဲ ထည္႕လိုက္မယ္။ ေခါက္ေၾကာ္ဆုိ အခ်ပ္လိုက္ၾကီး သိပ္မေကာင္းဘူး။ ဒါမွ ထမင္းနဲ႕တြဲစားလို႕ လိုက္မွာ။
.
.
ဒုတိယအပုိင္းကေတာ႕ အေမရိကန္စတုိင္္ကို ေရြးထားတယ္။ အေမရိကန္ဆိုေတာ႕ သိပ္အထူးေျပာစရာမလိုပါဘူး။ ေပါင္မုန္႕ပဲ အေရးၾကီးတယ္။ ရိုးရိုးေပါင္မုန္႕မလုပ္နဲ႕။ French Toast က ေကာင္းတယ္။ အျပားလိုက္ဆိုဒ္ၾကီးေတာ႕ အလယ္မွာ အသားညွပ္စားခ်င္သူေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပတယ္။ သူက အဝုိုင္းမဟုတ္ဘူးေနာ္။ ေလးေထာင္႕က်က်ေလး။
.
ၾကက္ဥေၾကာ္က်ေတာ႕ ဟုိမွာလည္းပါ ဒီမွာလည္းပါ ျဖစ္ေနျပီ။ ဘယ္လိုေၾကာ္ေၾကာ္ပါရွင္ .. ၾကက္ဥေၾကာ္ပါရင္ ျပီးေရာ။ အေရးၾကီးတာ အရြက္စံု - Salad ။ အိမ္ေတြမွာစားသလုိ ဆလပ္ရြက္ကြ်တ္ - Romaine Lettuce ေတာ႕ ပါတာ ေသခ်ာပါေစ။ ကြ်န္မက အဲဒါပါမွ ၾကိဳက္တာ။ ျပီးေတာ႕ Dressing .. အေပၚက စမ္းစားရတဲ႕ဥစၥာေလ .. ဘာတဲ႕ .. ဟုိ အဝါေရာင္ - Thousand Island နဲ႕ မက္ေဒၚနယ္ကေပးတဲ႕ ေပးဖူးတဲ႕ ဗူးအေသးေလး အျဖဴေရာင္လိုမ်ိဳးေလး .. ဟုိေလ ..အျဖဴေရာင္ဗူးတံဆိပ္ - Ranch တံဆိပ္ထဲက တစ္ခုခုပါလာရင္ ရျပီ။ အျဖဴေရာင္ဆိုရင္ေတာ႕ Classic Ranch Dressing က အဆီပုိမ်ားတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလမွစားတာပဲ အဆီမ်ားလည္း ျပသနာမရွိပါဘူး။
.
.
ေပါင္မုန္႕ကေတာ႕ေျပာျပီးသား..။ ဒါေပမယ္႕ ထပ္ယူခ်င္သပ ဆိုရင္ Croissant ယူမယ္႕သူ ရွိမလား? ဒါမွမဟုတ္ ကေလးေတြၾကိဳက္တဲ႕ Muffin ယူလာရင္လည္း ရတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ဆိုင္ေတြမသြားႏိုင္ရင္ ဖိလစ္ပီးႏိုးမုန္႕ဆိုင္က ကြ်န္မတို႕ မနက္တိုင္းစားတဲ႕ Pen De Sal ေပါင္မုန္႕ လမ္းၾကံဳတဲ႕သူ ဝယ္လာလုိ႕လည္း ရတယ္။ ကြ်န္မတို႕စားမွာက ေန႕လည္စာ - Lunch ဆုိေတာ႕ ေပါင္မုံ႕က သိပ္မခ်ိဳမွ ရမယ္။ ျပီးေတာ႕ ေတာင္းေတြ ပလံုးေတြ သိပ္ဆြဲစရာမလိုတဲ႕သူေတြ ၾကက္ဥ နဲ႕ ခ်ိစ္ျပားေတြ အပုိယူလာခဲ႕ၾကေနာ္။
.
အေအးေတြေရာ ဘာေသာက္ၾကမလဲ? ဘိလပ္ရည္ - Soda ဆိုရင္ေတာ႕ Coke ပဲ ယူလာမယ္။ ေကာ္ဖီဆိုရင္ေတာ႕ အန္တီ စီစီးလာ ကိုပဲ ေဖ်ာ္ခိုင္းလိုက္ေတာ႕မယ္။ အရင္က ေက်ာင္းဆရာမလုပ္ခဲ႕တဲ႕ ဒီအေဒၚက ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ သိပ္ေကာင္းတာ။ ေရေႏြးပူလည္း လိုတယ္ဆုိေတာ႕ သူ႕ကိုစီစဥ္ခိုင္းလိုက္တာ အသင္႕ေတာ္ဆံုးပဲ။ ျပီးေတာ႕ သူ႕ေနာက္ေဖးကြက္လပ္က အမ်ိဳးေတြရဲ႕ အိမ္ေတြထဲမွာ အက်ယ္ဆံုးဆုိေတာ႕ လုပ္ခြင္႕ေပးပါလုိ႕ ေတာင္းလိုက္တာ အခု အဆင္ေျပသြားတယ္။
.
.
ျပီးေတာ႕ ေျပာထားရဦးမယ္။ ေန႕လည္ဆိုေတာ႕ ကြ်န္မတို႕က အေမရိကန္ေတြလို မေသာက္ဘူးေနာ္ .. အရက္ကို ေျပာတာ။ သူသူကုိယ္ကိုယ္ ဆက္သြားဖို႕ေနရာေတြက က်န္ေသးတယ္။ ေယာက်္ားသားေတြက ကားေမာင္းရဦးမယ္။ မေနႏိုင္သူေတြအတြက္ မင္မုိးဆာ - Mimosa စပ္လာေပးလို႕ေတာ႕ရတယ္။ အခုေနာက္ဆံုးေပၚ ေဖ်ာ္နည္းနဲ႕ဆို အရက္က ပါရံုေလးပါ။
.
ကမၺလာသီး ( ၈ ) လံုးေလာက္ကို ခြဲျပီး ညွစ္စက္နဲ႕ညွစ္၊ ဇကာနဲ႕စစ္။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ခဏသိပ္ထား။ ေအာက္ခံထည္႕မယ္႕ စပါကလင္ … စပါကလင္ဆိုလို႕ ဘိလပ္ရည္ကို ေျပာတာမဟုတ္ဘူး။ ရွမ္ပိန္ ဒါမွမဟုတ္ ဂက္စ္ ပါတဲ႕ ဝိုင္ ကို အရင္ေအးေအာင္လုပ္ထားဦး။ ႏုိ႕မုိ႕ဆို မင္မိုးဆာ ကို အပူလိုက္ၾကီး ေသာက္ေနရဦးမယ္။ ခြက္လွလွေလးထဲကိုထည္႕ျပီဆိုတဲ႕အခါက်ေတာ႕ ရွမ္ပိန္ ကိုအရင္ထည္႕ရတယ္။ ခြက္ေလးကုိေစာင္းထားေနာ္။ ( ၄ ) ပံု ( ၁ ) ပံု ေလာက္ ခြက္ထဲေရာက္ျပီဆုိေတာ႕မွ ေစာနက အေအးခံထားတဲ႕ ကမၺလာရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းငဲ႕ခ်။ အျမဳပ္ေတြတက္လာရင္ အေရးမၾကီးဘူး ခဏေစာင္႕လိုက္။ သူႈ႕ဟာသူက်သြားလိမ္႕မယ္။
.
ေမ႕ေတာ႕မလို႕ ေရသန္႕ ေရသန္႕ .. အဲဒါက အေရးၾကီးတယ္။ ကြ်န္မေတာ႕ သယ္ရမွာေတြကမ်ားေတာ႕ ေယာက္်ားသားမ်ားတဲ႕ အိမ္ေထာင္စုက ေရသန္႕ဗူး သယ္ခဲ႕ၾကေပေတာ႕။ ဖုန္းေျပာရင္ လူေစ႕ေျပာရမွာစိုးလို႕ စာရုိက္ျပီးေျပာတာ အခုမွ ပိုဆိုးသြားျပီထင္တယ္။ စာလည္း ရွည္သြားျပီ။
.
.
အဓိက က ေမေမယမ္ ကို အေမမ်ားေန႕ “  Mother’s Day ” မွာ အရင္ႏွစ္ထက္ ပိုေပ်ာ္ေစခ်င္တယ္။ ဒီႏွစ္မွာ ထူးျခားေစခ်င္တယ္။ လက္ေဆာင္ေတြ ႏွစ္တုိင္းေပးရံုနဲ႕ ကြ်န္မတုိ႕တာဝန္ေက်မလား? ေပးခ်င္သူေတြကုိေတာ႕ မတားဘူးေနာ္။ စားျပီးေသာက္ျပီးရင္ ေပးၾက .. ပုိေတာင္ ေကာင္းေသးတယ္။ သူ႕ခမ်ာ အမ်ိဳးေတြကုိ ေတြ႕ခ်င္လြန္းလို႕ သားသမီးေတြ၊ ေျမးေတြကုိ တစ္အိမ္တက္ဆင္း လိုက္ေတြ႕ေနရတယ္။ စဥ္းစားၾကည္႕ေလ သူ႕မွာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ကြ်န္မတို႕ကို မျငိဳမျငင္ ေခ်ာ႕တစ္မ်ိဳး ခ်ီတစ္လွည္႕ ထိန္းေက်ာင္း ေကြ်းေမြးလာခဲ႕တာ ရက္ေထာင္ေပါင္းမ်ားစြာ နားမွ မနားရတာ။ အခု အေမရိကားေရာက္ေတာ႕လည္း ဖိလစ္ပိုင္တုန္းကလုိပဲ ခ်က္ေကြ်းေနတုန္း၊ အိမ္လာ ထမင္းစားခိုင္းေနတုန္းပဲေလ။
.
ကြ်န္မတို႕ျပန္ေပးရတာကမွ တစ္ႏွစ္မွာမွ ေယာင္ဝါးဝါး ( ၁ ) ရက္စ၊ ( ၂ ) ရက္စ နဲ႕ ဒါကို ကြ်န္မတို႕ တာဝန္ေက်တယ္ ထင္ေနလို႕လား။ အေမ႕ကုိ အားလံုးကခ်စ္တာ ကြ်န္မသိပါတယ္။ အခု စားမယ္ဆိုတာကလည္း ပန္းကန္ခြက္ေယာက္ေတြ၊ ဇြန္း ေတြ ခရင္း ေတြ ပါတာ မဟုတ္ဘူး။ ဖိလစ္ပိုင္မွာတုန္းကလို ခံုေပၚမွာ ငွက္ေပ်ာရြက္ခင္းျပီး Kamayan စားၾကမွာ။
.
မွတ္မိၾကေသးလား? ဖိလစ္ပိုင္မွာ Kamayan ဆိုင္ဖြင္႕တာ အေမရိကန္စစ္စခန္းက စစ္သားေတြနဲ႕ ႏိုင္ငံျခားသားေတြ ၾကိဳက္လိုက္ၾကတာ အဲဒီ ဆိုင္ပုိင္ရွင္ဆုိ အခု သန္းၾကြယ္သူေ႒းျဖစ္ေနျပီ။ ဖိလစ္ပင္းေငြ နဲ႕ မီလ်ံ ကိုေျပာတာမဟုတ္ဘူး ေဒၚလာမီလ်ံနာ..။ တကယ္ေျပာတာ။
.
.
ကြ်န္မ သား ( ၃ ) ေယာက္ကိုေတာ႕ Boodle Fight သြားရမယ္လို႕ ေျပာထားလို႕ ရင္ခုန္ေနၾကေလရဲ႕။ ေျပာရင္းေျပာရင္း နဲ႕ ငယ္ငယ္တုန္းက ဇလံုၾကီးထဲကို ေမေမယမ္ ထမင္းေတြပံုေပးထားျပီး အားလံုး ကိုယ္႕ဇြန္းနဲ႕ကိုယ္ လုစားၾကတာ မွတ္မိေသးတယ္။
.
အထိမ္းအမွတ္အေနနဲ႕ေျပာခ်င္တာက ဒီ Kamayan ပဲေခၚေခၚ Boodle Fight ပဲေခၚေခၚ .. ဒီလို ငွက္ေပ်ာရြက္စိမ္းေပၚမွာ လက္နဲ႕စားရတယ္ဆုိတာက စည္းလံုးျခင္း ရဲ႕ အထိမ္းအမွတ္ပဲ။ ညီညြတ္ျခင္းရဲ႕သေကၤတပဲ။ အားလံုးတန္းတူညီမွ်မႈကို ကိုယ္စားျပဳတယ္။ လူသားသေကၤတကို ေပၚလြင္ေစတယ္။ ကနဦးလူ႕အရင္းအျမစ္ရဲ႕ ရုိးသားမႈေတြကို ေမေမယမ္႕ကုိ ျမင္ေစခ်င္တယ္။ သူ႕ကုိ ပီတိေတြ ျဖာေဝေစခ်င္တယ္။ ကြ်န္မတို႕ကုိေမြးခဲ႕လို႕ သူေနာင္တ မရေစရဘူး။ ဒီ Kamayan တနဂၤေႏြေန႕စားပြဲစိတ္ကူးကို အားလံုးလည္းၾကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကျပီး ပါဝင္ဆင္ႏႊဲၾကမယ္လို႕ ယံုၾကည္ပါတယ္။
.
အားလံုးကို ခ်စ္တဲ႕ “ ေမရီ ”
.
.
ဒါစာအေၾကာင္းေျပာျပျပီး ေမရီက ကြ်န္ေတာ႕ကိုေမးတယ္ .. နင္တုိ႕ ျမန္မာေတြမွာေရာ Kamayan ရွိသလား ? တဲ႕..။ ကြ်န္ေတာ္က ရွိတယ္ .. ငါတို႕ဆီမွာ ဒါကို “ လက္ေရတစ္ျပင္တည္းစားတယ္ ” လို႕ ေခၚတယ္ လို႕ ျပန္ေျပာလိုက္တယ္။ ဒီ႕ေနာက္မွာ ေမရီ က ဘာမွ ဆက္မေမးေတာ႕ပါဘူး။ သူက နင္တုိ႕ ျမန္မာေတြစားတဲ႕ “ လက္ဘက္သုပ္ - Tea Leaf Salad ” ထည္႕မလို႕ဆိုျပီး ကြ်န္ေတာ႕နားက လက္ဘက္ နဲ႕ ပဲေၾကာ္ ( ၁ ) ထုပ္စီ ဝယ္သြားတယ္။
.
အမွန္က ကြ်န္ေတာ႕ဘက္မွာ ေလ႕လာာအားနည္းလို႕ သူ႕ေရးတဲ႕စာလို ေဝေဝရႊန္းရြႊန္း မေျပာျပႏိုင္တာ။ ျပီးေတာ႕ ကိုယ္သိထားတာက ျမန္မာလို၊ ျပန္ေျပာရတာက အဂၤလိပ္လို ဆုိေတာ႕လည္း တစ္မ်ိဳးခက္ေသးတယ္။ ပုိဆုိးတာက သူက ငယ္ငယ္ကတုန္းကလည္းက ဖိလစ္ပိုင္မွာ Kamayan စားျပီး ၾကီးလာတာ။ ကြ်န္ေတာ္သိတဲ႕ ထမင္းလက္ရည္တစ္ျပင္တည္းစားတယ္ဆိုတာ ( ၄ ) တန္းေလာက္က စာအုပ္ထဲမွာပဲ သင္ဖူးတာပဲ ရွိတယ္။
.
ပိုဆိုးတာက ဒီလို Kamayan စားရတဲ႕ သူ႕ရည္ရြယ္ခ်က္က စည္းလံုးညီညြတ္မႈကို ကုိယ္စားျပဳတယ္ဆိုတဲ႕အေပၚ ကြ်န္ေတာ္ေလးစားသြားတယ္။ ဒါနဲ႕ သူ႕ကို ဒီလုိ Boodle Fight အေၾကာင္းေျပာျပလို႕ ေက်းဇူးတင္တဲ႕အေၾကာင္း ေျပာျဖစ္လုိက္တယ္။ သူ႕ကိုတစ္ခုေတာ႕မွာလိုက္ေသးတယ္။ နင္တုိ႕က လက္အိပ္မစြတ္ပဲ လက္ဗလာ နဲ႕ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲမွာစားၾကမွာဆုိေတာ႕ နင္ခ်က္တဲ႕ဟင္းေတြမွာ “ ဆားသိပ္မထည္႕လည္း ငန္ေနမွာေနာ္ ” လုိ႕..။
.
koko2yeye@gmail.com


No comments: